top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAhmet Onur Akyazıcı

Merhaba!

Güncelleme tarihi: 25 Oca 2021

Bu bölümde daha çok kişisel deneyimlerimden edindiğim, bazen teknik bazen de beşeri konularla ilgili fikirlerimi ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Neden diye sorarsanız,

Profesyonel çalışma hayatımda bir gün saha mühendislerimizden biri ile görüşürken sorduğum bir soru üzerine "abi ben projeci miyim nerden bileyim" cevabını duyduğumda kendi kendime şunu düşündüm;


insan neden merak etmez, neden araştırmaz, neden mesleğinin hakkını tam anlamıyla vermek için çaba göstermez?

İlla projedeki bir detayı bilmek için projeci, yapım yöntemini bilmek için sahacı, mimari detay bilmek için mimar olmak gerekmez. Bizler kimliğimiz ne olursa olsun binanın uygun şartlarda inşa edilmesi için sahip olmamız gereken hangi özellik ve bilgi varsa sahip olmak durumundayız.

Neden insanlar yaptığı işi ezberden değil de bilerek anlayarak yapmak istemez, neden daha başarılı sonuçlara ulaşmak için diğer birimlerle yeterince koordine olmaz? Tabi ki bu sorunun bir çok cevabı olabilir, zaten benim de kimseyi yargılamak gibi bir niyetim de yok.

Ancak belki bir kişi açıp şurada sohbet tadında yazdığım iki satır bilgiden faydalanır diye bu şekilde bir blog yazmaya karar verdim.

Burada yazacaklarım tartışmaya açık, kendi fikir ve deneyimlerimden edindiğim bilgiler olacaktır. Dilediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz.

Keyifli okumalar

Ahmet Onur AKYAZICI


55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page