top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAhmet Onur Akyazıcı

Flushingde Sirkülasyonun Önemi

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2021

Dikkat ettim, bu yazıyı düşünürken de diğer yazıları düşünürken de hep başıma gelmiş kötü şeyleri yazmışım. Unutmayın bizlerin işi problem çözmek, sorunları gidermek. O nedenle hata yapmaktan yada hatalardan korkmayın diyor ve flushingde başıma gelen bir olaydan yola çıkarak bir kaç uyarıyı aşağıya bırakıyorum.


Kabaca flushing boru içinde su haricindeki tüm yabancı malzemeleri sistemin dışına atmak için yapılır. Bunun için çeşitli ebatlarda filtreler kimyasallar vs kullanılır. İşin bu kısmına şu an girmeyeceğim.


Flushingin sağlıklı olması için tabi ki doğru analiz, doğru kimyasallar, sıkı takip, filtrelerin durumu önemli ama bence en önemlisi SİRKÜLASYON. Zira sirkülasyonu sağlıklı yapamıyorsanız, sistemin bir kısmını çok iyi yıkamış olmanız birşey ifade etmeyecek.


Unutmayın flushing yaptığınız zaman büyük ihtimalle otomasyon sistemi çalışmıyor, balans vanaları tam açık vs gibi durumlar olacak.


Eğer sistemi bütün olarak sirküle etmeye kalkarsanız büyük ihtimalle sistemin bir yerinden fazla su dönerken bir yerinden de daha az yada hiç su dönmeyecektir. Dolayısıyla o bölge temizlenmemiş olacak ama su analizleriniz mis gibi çıkacaktır.


Bu sebeple elinizdeki sistemin durumuna göre sistemi bölgelere bölmeli, sirkülasyonun istenilen seviyede olduğundan emin olduktan sonra flushing işlemini yapmalısınız.


Eğer sağlıklı bir flushing süreci geçirmezseniz, belki işi teslim ederken bir problem yaşamazsınız ama garanti süresince çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşebilirsiniz.


Başarılar.




85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page